Parkinson badminton

Vanaf oktober 2022 willen we mensen met Parkinson de gelegenheid bieden om iedere week met ons mee te sporten.

Op zondag 18 en 25 september organiseren we Open Inloopavonden, op deze speelavonden kunnen mensen met Parkinson met eventueel hun partner kennis maken met de badmintonsport. Na de kennismaking evalueren we met een drankje jullie ervaringen.

Waarom Parkinson badminton?

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met Parkinson extra profijt hebben als ze regelmatig meedoen aan sportactiviteiten. We willen samen met jullie onderzoeken op welke manier we de badmintonsport op een verantwoorde manier kunnen aanbieden.

Waar letten we op

Voorop in onze vereniging staat het plezier in het samen sporten! Daarnaast houden we bij de trainingen rekening met de motorieke en cognitieve aspecten van Parkinson. Denk dan bijv. looptechniek (balans) en geen veelvuldige opdrachten in 1 keer. Tevens staan we open voor jullie suggesties, want jullie kunnen zelf het beste aangeven wat jullie mogelijkheden zijn.

Parkinson Games

Begin augustus 2022 stond de 1e editie van de Parkinson Games gepland in Eindhoven, echter vanwege omstandigheden is dit doorgeschoven naar 2023. De Parkinson Games kun je vergelijken met de Olympische Spelen, maar dan alleen voor mensen met Parkinson. Onze vereniging was bezig met de organisatie van het badmintontoernooi. Het zou mooi zijn als we voor de Parkinson Games 2023 enkele leden kunnen inschrijven voor dit internationaal evenement.